Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
14 Srpen
2015
Zdraví a krása
3453 Views

Jak se co nejlépe opálit a neublížit našemu tělu

Opalování není vůbec snadné a spousta lidí ho velmi podceňuje. Výsledkem jsou pak bolestivé spáleniny kůže, úpaly a dokonce i rakovina kůže. K tomu všemu může dojít při nevhodném opalování. V tomhle článku si prozradíme, jak se těmto rizikům vyvarovat, a přitom získat skvělou barvu naší kůže.

Opalování

Jak se co nejlépe opálit a neublížit našemu tělu

Vhodné zvolení času

Nejvhodnější opalování je v pozdějších hodinách, když již slunce není tak nebezpečné. Naopak nevhodné je to zejména od 11 ráno do 4 hodin odpoledne, kdy má slunce největší intenzitu. Začít svůj opalovací cyklus je tedy vhodné okolo 5 hodiny odpoledne.

Používejte opalovací krém

Opalovací krém nezabraňuje opalování, pouze chrání vaši kůži před spálením. Určitě tedy při opalování opalovací krémy využívejte, a to krémy s vyšším faktorem.

Lepší jsou kratší časové úseky

Někdo si lehne na pár hodin na slunce a čeká, že se správně opálí. Při delším vystavování slunečnímu záření ale právě vzniká daleko větší riziko vzniku rakoviny kůže a úpalu. Vhodné je vystavit se slunci na dobu přibližně 20 minut a poté se jít ochladit do stínu, nebo sprchy. Dejte tělu půl hodiny, aby si od slunce odpočinulo a poté se můžete vrátit zpět na slunce. Takhle dané úseky opakujte.

Vždy doplňujte pitný režim

Při opalování z Vašeho těla odchází tekutiny. Je nutné je stále doplňovat, jinak může vaše tělo zkolabovat. Vždy u sebe tedy mějte sklenici s neslazenou vodou a upíjejte. Vhodné jsou také vodnaté pokrmy, zejména ovoce a zelenina. Vychlazený meloun vaše tělo perfektně ochladí a zavodní.

Dejte tomu čas

Nečekejte, že se opálíte za 2 hodiny. Tímto způsobem se maximálně spálíte a uženete si úpal. Pokud ale použijete výše zmíněnou metodu, můžete získat skvělou barvu již za 2 dny praktikování. S barvou se to také nesnažte přehánět. Tmavší hnědá již není tak atraktivní a může zbytečně zkomplikovat zdravotní stav. Při opalování také nevěřte různým mýtům. Opalovat se můžete například i tehdy, když je slunce za mrakem. Opalování není sice tak intenzivní, přesto se takto můžete opálit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Zdraví a krása
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Zdraví a krása
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Zdraví a krása
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.