Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
25 Září
2016
Móda a styl
4656 Views

Naučte se kombinovat barvy a oslňte okolí.

Každá žena, jejíž skříň překypuje oblečením, řeší každodenní problém, zda tohle tričko ladí s tímhle svetrem a jestli si k těmto botám může vzít tuto kabelku. Vybrat tu správnou kombinaci oblečení se může zdát jako nelehký úkol, protože ani to, že se obléknete celá do jedné barvy, není zrovna výhra. Maximálně vyděsíte pár lidí na ulici, hlavně v případě, kdy jste celá křiklavě růžová nebo fosforově žlutá. Jak tedy kombinovat barvy, aby se vaše fotka neobjevila v rubrice módní peklo?

Ačkoliv se dnes v módě rozsáhle experimentuje, kompozice barev stále zůstává důležitou součástí oblékání žen i mužů. Můžete mít na sobě vybrané módní kousky za tisíce, ale pokud je neumíte správně sladit, nikoho neohromíte.

Černou a bílou nic nezkazíte

demetrius-washington

Staňte se milovnicí černobílých kombinací. Foto: Demetrius Washington

Pokud si vystačíte s černou a bílou barvou, máte vyhráno. Černobílou kombinaci může někdo nazvat uťápnutou, neoriginální a všední, ale přiznejme si to, černá a bílá pospolu vypadá vždycky dobře. Stejně tak elegantně můžete vypadat v oblečení stejného odstínu, ale na to trošičku pozor. Celá v černém budete vypadat smutně, celá v bílém zase vtipně. A to nemluvím o dalších barevných variacích, které občas potkávám na ulici. Žlutá se sice k žluté nesmírně hodí, ale celožlutým outfitem opravdu moc parády neuděláte.

Pokud už chcete vyrazit ven ve stejných barvách, myslete také na odstíny. Světle zelená není totéž co tmavě zelená. Myslete na to, že i odlišné odstíny jsou barvy a ne všechny k sobě pasují. Takže stejná barva klidně, ale pečlivě vybírejte k sobě ladící odstíny.

ed-gregory1

Při oblékání myslete i na odlišné odstíny barev. Foto: Ed Gregory

Stejně jako černá a bílá budou dobře vypadat jiné dvojice barev. Nic nezkazíte například námořnickým stylem, tedy sloučením tmavě modré a bílé. Kombinovat můžete ale i další barvy – zelenou a oranžovou, šedou a fialovou nebo modrou a žluou. Myslete taky na doplňky například v kontrastních barvách.

Kombinace barev, které z vás udělají královnu oblékání

Bílou a černou můžete hodit k čemukoliv, to je takové staré nepsané pravidlo, které většinou vždycky vyjde.

Béžová bude skvěle vypadat například s tyrkysovou nebo korálovým odstínem červené. Tyto barvy spolu vytvoří elegantní dojem.

Pokud máte rády výrazné a veselé barvy, nebojte se je také zkombinovat. Nicméně nesmíte překročit hranici, kdy už vypadáte spíše jako cirkusový klaun než elegantní dáma, umějící se oblékat. Pamatujte, že pokud kombinujete takto živé odstíny, je třeba je udržet ve stejné intenzitě. Příkladem jsou například tmavě modrá, mechově zelená, rezavá či fialová.

Hnědá vypadá velmi příjemné se světle modrou nebo růžovou.

cynthia-del-rio

Inspiraci hledejte na internetu. Takhle skvěle může vypadat hořčicová s krásným odstínem růžové. Foto: Cynthia Del Rio

Čemu se raději vyvarovat?

Rozhodně nekombinujte společně příliš křiklavé barvy, budete působit příliš agresivně (červená, ostře modrá, zelená s černou apod.).

Oblékejte si barvy, které vám sluší a hlavně, ve kterých se cítíte dobře. Ne každému sedí všechny barevné kombinace, proto jejich nošení nelámejte přes koleno a zkrátka noste to, co se líbí vám a v čem vypadáte dobře.

ryan-mcguire

Vyjít ven celá v růžové, rozhodně nesmí být jednou z možností oblékání. Foto: Ryan McGuire

Některé barvy pospolu zkrátka vypadají skvěle, elegantně a svěže, pak jsou naopak barvy, které k sobě zásadně nepatří! Pokud se tyto kombinace naučíte používat, zaručeně se za vámi bude každý otáček a to můžete nakupovat třeba i z druhé ruky. Hledejte inspiraci i na internetu, nemusíte se nutně držet klasických zásad. Jste-li ochotna experimentovat, dělejte tak, ale přesto platí pravidlo: „Méně je někdy více.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Móda a styl
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Móda a styl
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Móda a styl
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.