Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
21 Červenec
2015
Kosmetika a líčení Móda a styl Zdraví a krása
1818 Views

V létě krásná i v bezpečí

Letní radovánky patří pro mnoho lidí k těm nejlepším chvílím roku, ale tak jako se v zimě chráníte před mrazem, měli byste se snažit zmírnit i účinky sluníčka. Určitě o tom čtete každý rok, ale nikdy není na škodu si připomenout nejdůležitější zásady.

V tomto článku vám poradíme jak být u vody krásná a zároveň chráněná.

Léto

Opalovací krém je základ

Snědá pleť je touhou mnoha žen a proč si ji přeci v létě nedopřát, ale nadměrné slunění může na vaší kůži napáchat nebezpečné škody. Jak UVA tak UVB paprsky mohou vést k jejímu předčasnému stárnutí a dokonce rakovině.

Širokospektrální opalovací krém vás brání před oběma druhy paprsků. Hlavně u moře použijte alespoň SPF 30 a nezapomeňte ani na ochranný balzám na rty.

Nejbezpečnější řešení, jak získat opálenou pokožku bez přemíry slunění, je použít samoopalovací krém.

Pořiďte si kvalitní sluneční brýle

UVA a UVB paprsky jsou rizikem také pro oči – příliš dlouhé vystavení se jim může po letech zvýšit riziko vzniku šedého zákalu a vytvořit předčasné jemné vrásky kolem očí. Podívejte se po brýlích, které nabízejí ochranu proti oběma typům. Pozor – jenom čočky, ani ty tmavě tónované nebrání účinkům UV záření.

slunecni-bryle

Pečujte o pohodlí své pokožky

Aby byla pleť přes léto jemná a hladká, dopřávejte si peeling pomocí exfoliačních přípravků, tj. odstranění odumřelých kožních buněk. Doporučují se zejména prostředky obsahující hydroxykyseliny. Každý den rovněž používejte hydratační krém.

Zbavte se nežádoucího ochlupení

Existuje mnoho způsobů, jak se zbavit chloupků na tříslech. Holení je nejrychlejší, depilační krémy je odstraní na 2 týdny, vosk ještě déle. Elektrolýza a laser jsou považovány za trvalé řešení a vhodné zejména pro ženy s tmavými chloupky a světlou kůží.

legs-375343_1280

Dopřejte si pedikúru

V plavkách budete chtě nechtě odhalená, takže nepodceňujte ani detaily. Navštěvujte jen ověřené salóny, popř. si s sebou vezměte vlastní nástroje. Před procedurou si neholte nohy, hrozí větší riziko přenosu infekce skrz ranky.

Cílem je být spokojená, ne dokonalá

Mnoho žen se kvůli touze a snaze mít do plavek co nejlepší postavu, být krásně opálená a nemít na těle jediné problémové místečko spíše trápí, než aby si pak léto užívaly. Neporovnávejte se s modelkami v časopisech. Až letos vyrazíte k vodě, raději se rozhlédněte kolem sebe po ostatních obyčejných smrtelnících – zjistíte, že většina těl rozhodně není perfektních.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Kosmetika a líčení, Móda a styl, Zdraví a krása
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Kosmetika a líčení, Móda a styl, Zdraví a krása
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Kosmetika a líčení, Móda a styl, Zdraví a krása
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.