Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
12 Říjen
2016
Móda a styl Modní trendy
6691 Views

Buďte šik! Módní trendy letošního podzimu

Léto už se s námi definitivně rozloučilo, a tak je čas na obnovení šatníku. To, jaké módní kousky v něm letos nesmí chybět, vám přinese dnešní článek. Chcete-li vypadat trendy a šik a zároveň chcete, aby vám bylo teplo a nezmrzla vám půlka těla, koukněte se na módní tipy podzimu 2016.

Jestli se vám bude zdát, že mnoho podobných částí oblečení už jste jednou ve skříni měla a nosily se před patnácti lety, nebojte se. Skutečně se jedná o podzimní módu roku 2016, ale zkrátka retro se vrací a vintage styl je čím dál tím více oblíbenější. Na druhou stranu se dostáváme do doby, kdy se dámské a pánské oblečení začíná sjednocovat, což před dávnou dobou bylo nepřípustné.

Kožešiny, kožíšky a kožichy

Zdá se, že tento trend nikdy nezmizí. Kožichy mají svůj účel – zahřejí –  a vypadají zkrátka dobře. Letos na podzim vede jednoznačně bílá kožešina. Ta oproti hnědým kolegyním vypadá elegantně a nadčasově.

kozichy

Letošní podzim vládnou kožichy. Zdroj: Pinterest.com

Všude samý samet

I tento druh materiálu vám může připomenout dobu dávno minulou. Ale oblečete-li si samet dnes, můžete jednoznačně konkurovat velkým módním ikonám. Samet vás udrží v teple a ještě se budete cítit luxusně. Je příjemný na dotek a vypadá honosně, no co víc si přát. Záleží na vás, zda vsadíte na klasické vintage kousky, nebo si pořídíte samet v novém moderním světle. Zvolit můžete, jak šaty, sukně, tak i mikiny či saka. Doporučuji klasické podzimní barvy – syté a tmavé, jako je černá, bordó či tmavě modrá.

Díra sem, díra tam

Starším ročníkům se zřejmě svraští obočí při pohledu na roztrhané džíny, tzv. ripped jeans. Ať se vám líbí, nebo ne. Zkrátka už několikátou sezónu v řadě se drží na předních příčkách módních trendů. Hodí se k nim spíše sportovnější obuv – tenisky či plátěné boty, například Conversky. Vyvarujte se kombinováním s kozačkami, polobotkami či kotníkovou obuví.

lian-jonkman

„Ripped jeans“ pobláznily svět. Foto: Lian Jonkman

Kožené sukně

Můžete jít za drsňačku nebo elegantní dámu. Kožená sukně se hodí téměř pro jakoukoliv příležitost. Nicméně pokud si oblečete koženou či koženkovou sukni, už si na sebe neberte bundu stejného materiálu. Pokud zrovna nejdete na motorkářský sraz, tam se tato kombinace nevylučuje.

A co barvy a vzory?

Co se týče barev, jednoznačně vede vínová a khaki, která zastupuje army styl. Ten je také vede v letošních podzimních kolekcích. Ze vzorů jsou nejvíce trendy květiny a celkově přírodní motivy, ale také motivy interiérů (ty, které se často objevují na nábytku či bytovém textilu).

Náhledová fotografie: Providence Doucet




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Móda a styl, Modní trendy
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Móda a styl, Modní trendy
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Móda a styl, Modní trendy
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.