Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
03 Říjen
2015
Kosmetika a líčení Móda a styl
3022 Views

Jak si zachovat půvab na podzim aneb mat na scéně

Léto už je pryč, je na čase podvolit se trendům podzimu. Pokud chcete jít s módou, měla byste vědět, že matný efekt je v kurzu. Projeví se na výběru vaší kosmetiky. Pořiďte si matný make-up, rtěnku, oční stíny a lak na nehty. Dokonale sladit outfit s vaším novým vzhledem už pro vás bude hračkou.

Rtěnka

Pleť – make up

Není to tak, že byste se měla vzdát rozjasňovače, který jste si nedávno koupila, ale měla byste ho použít pod matný make up. Dodá vaší pleti dokonalost a jemnost. V této fázi se můžete rozhodnout i pro sérum, které vytvoří na pleti ochranný film a dodá ji mat. Existují i matující tyčinky.

Další vrstvou je make – up, který z větší či menší míry dokáže zakrýt i nedokonalosti. Požadavky na něj? Nejlépe lehký, nemastný, nanesen v jedné vrstvě. Přijde vám, že váš obličej s make – upem vypadá jako maska? Nezoufejte, je tu řešení. Houbičku namočte do vody a pleť s ní přetřete. Make-up se „rozředí“ a nebude tak intenzivní. V žádném případě na sebe nedávejte tuny make-upu, tím nikoho neokouzlíte. Pokud byste měla přece jen pocit, že nejste ještě dokonalá, sáhněte po korektoru a zahlaďte stopy po akné a jiných nerovnostech.

Použít k make – upu můžete pudr, který se nanáší houbičkou či štětcem nebo do ztracena rozetřít make-up tekutý.

Rty

Sice nebudou lesklé, ale určitě neztrácejí barevné pigmenty. Jsou na výběr ze široké palety barev. Dokonale orámované nebo lehce rozmazané, je to jedno, povoleno je obojí. Hitem je červená, ale méně odvážné mohou sáhnout i po oranžové. Pokud se nechcete úplně vzdát své barvy rtěnky, kupte si ji o odstín tmavší. Rty před aplikací musí být vyživené, šupinky tedy rozhodně nejsou vítány. Nikdo nejsme dokonalí a u rtěnek to platí dvojnásob. Než přetáhnout, je lepší rtěnku nanést jen do středu a rozetřít jí do okrajů vatovou tyčinkou. Pomůže vám i štěteček. Nezapomeňte rty přepudrovat, dodáte jim ještě matnějšího efektu a navíc déle vydrží.

Lakování nehtů

Nehty

Většina laků je s leskem, ale přece jenom je lze najít i v matné kombinaci. Pokud ne, existují i základní matné báze, které překryjí lesk dosavadního laku. Dvě vrstvy laku zaručí lepší mat, o to tu jde. Než lak nanesete, nehty upravte obvyklým způsobem. Leštička a pilníček je základ!



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Kosmetika a líčení, Móda a styl
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Kosmetika a líčení, Móda a styl
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Kosmetika a líčení, Móda a styl
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.