Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
26 Srpen
2016
Zdraví a krása
3163 Views

Jak správně pečovat o vaši pleť

Myslíte, že stačí vzít noční krém a jít spát? Pokud chcete získat alabastrovou pleť, budete se muset o vaši pleť pořádně starat. Nemusíte nutně utratit tisíce korun za koupi drahých krémů, ale samozřejmě ani tím nic nezkazíte. My vám však poradíme, jak pečovat o vaši pleť levně za pomocí osvědčených receptů a tipů.

Voda může pomáhat i škodit

Možná se někde dočtete, že voda vaší pokožce škodí. To není zas až taková pravda. Voda je přírodní hydratační přípravek, ale pouze tehdy, když je studená či vlažná. Jakmile si budete každé ráno po probuzení oplachovat obličej studenou vodou, bude vaše pleť hydratovaná a pružná. Teplá nebo dokonce velmi horká voda pokožku vysušuje, to znamená, že byste se ji měly vyhnout. Lepší je sprchovat se ve vlažné či studené vodě, totiž i teplé vany či sprchy mohou vaši pleť dehydratovat. A špatná zpráva pro milovníky koupelí – každodenní válení se ve vaně vaši pokožku dlouhodobě vysušuje. Jednou za čas si koupel klidně dopřejte, ale nepobývejte ve vodě dlouho! Vzpomeňte na to, co vám říkala maminka: „Varhánky na prstech rovná se z vody ven.

shutterstock_220168783

Myslete na to, jakou vodou se myjete.

Chraňte kůži před slunečním zářením

Přestože slunce dodává pro tělo a pokožku potřebný vitamin D, přílišné slunění vám ani vaší pleti rozhodně neprospěje. Když se však nechcete v létě sluníčku vyhýbat nebo se zahalovat, nezapomeňte svou kůži chránit opalovacími krémy s vysokým ochranným faktorem. Ty ji hydratují a ochrání před spálením. Aplikace krémů opakujte několikrát denně, pokud se pohybujete na slunci. Měla byste se také vyvarovat pohybu na slunci v době jeho největšího žáru, který začíná někdy před polednem a končí kolem druhé hodiny. Pokud nemáte jinou možnost, než být v této době na sluníčku, doporučujeme zvolit kvalitnější opalovací krém s vysokým faktorem.

shutterstock_289835831

Chraňte svou kůži před slunečním zářením ochrannými krémy.

Dostatek tekutin, spánek a žádné cigarety či alkohol

Zní to trochu jako klišé, ale bohužel ať už chcete zhubnout, dožít se vysokého věku nebo mít kvalitní pleť, musíte dodržovat zdravý životní styl. Rozepisovat se o tom, proč bychom měli denně vypít dostatečně množství tekutin je zbytečné. Všichni víme, že je to pro naše tělo potřeba a pro pleť to platí dvojnásob. Totéž platí pro spánek. Stačí sedm až osm hodin spánku denně a získáte kvalitní, pružnou pleť bez zbytečných vad. A co se týče posledních dvou rad – je nám jasné, že zarputilým kuřákům jejich zlozvyk nevymluvíme, ani kdybychom jim slíbili hory doly – nicméně zkuste kouření trochu omezit a uvidíte, že se vaše pleť zlepší. Kouření způsobuje, že se pleť mastí a rychleji stárne. To už  je dost velká motivace dát si poslední cigaretu, ne?

Pouze s vodou a mýdlem to nepůjde

Sice jsme slibovali levné typy, ale úplně zadarmo to nepůjde. Naše babičky měly ve zvyku se o svou pleť starat pouze za pomoci vody a mýdla. Jenže doba se změnila a my vystavujeme svou kůži škodlivým vnějším vlivům a pleť se tak více znečišťuje. Každý večer byste tedy měly svou pleť čistit nejlépe za pomocí ubrousku, tamponu a odličovací vody či mléka. Tyto přípravky vybírejte s ohledem na typ své pleti. Například pokud máte problém s rychle mastící se pletí, využívejte přípravky pro mastnou pleť.

profimedia-0273011841_sip-1140

Myslete na každodenní čištění pleti.

Jednou týdně zařaďte speciální péči

Určitě využijte během své týdenní péče o pleť peeling. Nicméně nepoužívejte ho častěji než jednou za týden, pleť by v opačném případě byla podrážděná. Na obličej si pořiďte peeling na obličej, na tělo existuje peeling tělový. Rozhodně je nezaměňujte nebo například na obličej nepoužívejte peeling tělový. Pokožka na obličeji je totiž mnohem citlivější a má rozdílnou strukturu než kůže na těle.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Zdraví a krása
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Zdraví a krása
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Zdraví a krása
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.