Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
23 Listopad
2016
Kosmetika a líčení
3206 Views

Pozor! Nedopouštíte se kosmetických omylů?

Většina žen od přírody touží po dokonalé kráse a často se tak dopouštějí kosmetických omylů a mnohokrát také přešlapů, které nikdo neocení. Ženy také často věří různým mýtům a babským radám o kosmetice, zdraví a kráse a za tyto chyby poté zaplatí jejich pokožka. Podívejme se společně na pět nejčastějších kosmetických chyb, omylů a přešlapů, které odrazují muže, ale i ženy. Těm byste se měla vyhnout.

Omyl č. 1: čím častěji si myju vlasy, tím více se mastí

Myju si vlasy co druhý den, ano je to proto, že se mi rychle mastí a den po umytí už zkrátka nevypadají dobře. Zkoušela jsem si vlasy mít méně často a překvapivě jsem žádných úctyhodných výsledků nedosáhla. Je to totiž hloupost. Tak jako jsou různé druhy pokožky – mastná, suchá apod. – máme každá i jiný typ vlasů. Zvýšená mastnost vlasů je tedy dána geny a frekvence umývání s tím nic neudělá.

Na mastné vlasy si pořiďte šetrnější šampóny a kondicionéry. Používejte pouze malé množství přípravků a snažte se vlasy nezatěžovat, tedy nenanášet kondicionér až ke kořínkům.

Omyl č. 2: koupáním vysušujete pokožku

Určitě už jste to slyšely. Časté koupání vysušuje pokožku, a tak je lepší si koupel dopřát maximálně jednou týdně. Tohle už dávno neplatí. Problémy se suchou kůží se můžete zbavit používáním hydratačních krémů. Vyvarujte se však příliš horké vodě. Ta pleť může dehydratovat.

Vana

Foto: Dan Watson

Omyl č. 3: časté holení zvyšuje rychlost růstu chloupků

Je pravda, že čím častěji se holíte, tím jsou chloupky silnější, ale nerostou rychleji ani nejsou hustší. Takže se neobávejte holit se klidně každý den, určitě se z vás za rok nestane chlupatý medvěd.

Omyl č. 4: díky deodorantu nebudu smrdět

Deodoranty zápach jdoucí z podpaží pouze zakrývají (překrývají), rozhodně jej neeliminují. Nehledě na to, že pot zápach nevytváří. Za něj můžou bakterie, které se na pokožce usazují. Takže to, týdenním nahrazením vody za spreje ničemu nepomůžete.

plnovous

Častým holením vám plnovous nenaroste. Foto: Gratisography.com

Omyl č. 5: po dvou hodinách už nikdo parfém necítí

To, že se ráno bohatě nastříkáte parfémem, který už po dvou hodinách necítíte, neznamená, že byste vůni měla obnovit. Vy ji sice necítíte, ale lidé okolo ano. Váš nos si jen na vůni zvykl. Vonět se každé dvě hodiny je opravdu dost často. Aplikaci zopakujte klidně až po sedmi hodinách – záleží na kvalitě parfému.

Vím, že mnoho z nás už má naučené některé tyto omyly a dělá je natolik automaticky, že o nich ani nepřemýšlí. V mnoha případech však škodíte sobě, takže by nebylo od věci, myslet na to, co děláme, jak to děláme a proč to je špatně.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Kosmetika a líčení
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Kosmetika a líčení
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Kosmetika a líčení
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.