Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
09 Prosinec
2016
Móda a styl Modní trendy
3314 Views

Připravit, pozor, start – plesová sezóna začíná!

Plesová sezóna je v plném proudu, je tedy správný čas se na ni pořádně vybavit, nebo si snad myslíte, že vše potřebné už máte? A nechcete změnu? Přece se nebudete každý rok ukazovat ve stejném outfitu, a že máte v plánu navštívit více plesů? Tak to chce už pořádnou výbavu. Hlavně nic nepodcenit.

ŠATY – jsou základ

Jasně, asi by nikoho nenapadlo nepořídit si na ples šaty. Ale otázka je jaké? Co je letošní sezónu trendy?

Řekla bych, že stále vládne jednoduchost. A už záleží na vás, jestli vyrazíte v dlouhé oslňující róbě, nebo dáte přednost kratším koktejlkám. Plesovým šatům kraluje krajka, tyl nebo jednoduchý, jednobarevný styl.

Dlouhé černé šaty

Co se týče barev – černá je už klasika. Zkuste ale vyzkoušet jednoduché černé šaty se stříbrnou či černou aplikací vytvořenou například z již zmiňované krajky (proč je krajka super, jsme psali tady). Velmi oblíbená je také tmavě modrá, pokud nechcete jít vyloženě do černé, ale nelákají vás zářivé barvy. Tmavě modrou můžete kombinovat například se světle růžovou a věřte, že to bude vypadat skvěle.

BOTY – dopřejte nohám trochu pohodlí

Klasické lodičky, boty na platformě, ale i baleríny – tyhle všechny botky si můžete vzít na ples. Já osobně si vždycky do tašky sbalím pohodlnější boty na přezutí, protože po dvou hodinách na podpatcích mé nohy brečí. Pokud chcete ulevit nohám, zvolte například boty na širším podpatku (třeba i trochu nižším).

Červené boty na podpatku

PSANÍČKO – zapomeňte na velké kabely

Minimalistický vzhled zasáhl i módu psaníček. Klasické elegantní černé nebo zářivé třpytivé ve zlatých, stříbrných či bronzových barvách – kombinujte s šaty či botami. Zvolte takovou velikost, kterou pak nebudete během plesu proklínat. Doporučuji vybrat zlatou střední cestu – ani moc malé, ani moc velké.

DOPLŇKY – důležitý součást outfitu

Vlasové doplňky a šperky – věcičky, které mohou celý outfit oživit, ale také zkazit. Méně je někdy více a nemůžu říct: „Doplňky rozhodně nešetřete.“ Náušnice, jednoduchý náhrdelník či náramek – nesnažte se za každou cenu mít od něčeho trochu, ale na druhou stranu nemít nic, také není příliš dobré. Náušnice jsou určitě základ. Snažte se je zase sladit se šaty a vybrat takové, které budou přiměřené pro společenskou událost. K náušnicím můžete vybrat i vhodný náramek nebo náhrdelník (v případě, že to vaše šaty umožňují; máte-li bohatě zdobené šaty v místě dekoltu, ozdobu krku raději nechte doma a zaměřte se na náramky).
Společenský účes

Každá dáma si před jakoukoliv společenskou události nejvíce potrpí na správném účesu. Některé z nás jsou ochotné zaplatit tisíce korun za krásný a originální účes vytvořený šikovnou kadeřnicí, jiné volí levnější, avšak časově náročnější a složitější, úpravu vlasů doma s pomocí vlastních sil. Pokud jste zručná, máte vymyšlený účes a vaše vlasy vás poslouchají, je tato varianta jistě na místě. K dokonalému účesu však patří také dokonalé vlasové doplňky. I zde platí, že by se nic nemělo přehánět. Chápu, že chcete vypadat jako princezna, královna či carevna, ale ne vždy je korunka do vlasů trefou do černého. Mnohem lépe poslouží jednoduché, malé kytičky či jiné spony, nebo ozdobné hřebeny, popř. můžete využít i velmi oblíbené nažehlovací kamínky vytvářející nezaměnitelný vzhled vašich vlasů.

Rada na konec

Rozhodně se nesnažte jít celá v černém nebo naopak celá pokrytá třpytkami. Pokud máte zářivé šaty, zkuste se vyvarovat příliš nápadných doplňků. Naopak když jsou vaše šaty jednoduché, doplňky volte třeba ve zlatých barvách a slaďte styl bot se stylem kabelky a dalších doplňků třeba ve vlasech.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Móda a styl, Modní trendy
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Móda a styl, Modní trendy
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Móda a styl, Modní trendy
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.