Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
27 Červen
2016
Vlasy a účesy
3153 Views

Uchovejte si vaše vlasy krásné a zdravé i po létě. Víme jak na to!

Počasí je teď všelijaké, sluníčko se s námi snad nerozloučilo. Už si určitě plánujete, jak se krásně opálíte a budete ležet někde na pláži u vody. Vy si slunce a tepla užijete, ale vaše vlasy budou plakat. Měly byste proto vědět, jak o vaši hřívu přes léto správně pečovat. Ani sluníčko a vítr, ani chlorovaná či slaná voda pro ně totiž není příliš vhodná.

Vitaminy jsou třeba

shutterstock_227550832

Dostatek těch správných vitaminů dostanete díky pestré stravě plné zeleniny.

Nedostatek potřebných vitaminů, může vést k větší slabosti, a tedy lámavosti. V drogeriích i lékárnách najdete mnoho přípravků a vitaminových tablet, já však preferuji doplňování potřebných vitaminů přirozenou cestou. Proti vysoušení a lámaní vlasů je potřeba doplňovat vitamin A, který je obsažen například v mrkvi, petrželi nebo také v rybách. Důležitý je také tzv. B komplex. Ten můžete zakoupit ve formě tablet, ale do těla ho dostanete také při konzumaci rajčat, banánů, mléku či květáku. Proti vysoušení vlasů perfektně funguje také zinek, obsažený v játrech, vejcích či fazolích. Samozřejmě, že se tato rada netýká pouze letního období. Vitaminy jsou třeba přes celý rok. Fungují totiž také jako prevence. Během léta je však vystavujete škodlivějším vlivům, a proto jsou náchylnější k vypadávání, lámavosti a dalším problémům.

Vyhněte se fénům a žehličkám

shutterstock_326885012

Žehličky a fény raději schovejte na léto do skříně.

Tím, že se během léta hodně pohybujete na sluníčku, působí na vás škodlivé sluneční záření, které způsobuje vysoušení nejen vlasů. Ty tak nejsou schopné se dostatečně hydratovat, a proto raději omezte nebo se úplně vyvarujte fénování a žehlení. Těch pár měsíců to bez těchto přístrojů přežijete!  Fén i žehlička na vlasy působí podobně jako sluneční paprsky. Raději je nechejte uschnout přirozenou cestou. Pokud však nutně potřebujete používat žehličku, pořiďte si posilující vlasovou kosmetiku, která vytvoří ochrannou vrstvu.

Obyčejná voda a kvalitní kosmetika je základ

shutterstock_413625679

Po každém koupání ve slané či chlorované vodě vždy důkladně vlasy umyjte čistou vodou a kvalitní vlasovou kosmetikou.

I když budete dodržovat dvě výše zmíněné rady, vaše vlasy budou stejně tak velmi namáhané a mohou se tedy lámat, proto používejte kvalitní kosmetiku (různé vyživující masky). Tyto přípravky slouží k celkové hydrataci vlasů (funguje to podobně jako u pleti) a ochrání je před UV zářením. Po koupání ve slané či chlorované vodě je ihned důkladně umyjte čistou vodou. Chlór a ani sůl se s vlasy příliš nekamarádí a jsou tedy pro ně velmi škodlivé.

shutterstock_216984226

Vyzkoušejte domácí vyživující masku z kokosového oleje.

Velmi osvědčeným přípravkem nejen pro hydrataci pleti, ale i vlasů je kokosový olej. Pokud vás trápí suché, poškozené vlasy s roztřepenými konečky, maska z kokosového oleje je oživí. Stačí nanést na jednotlivé prameny (vyhněte se pokožce hlavy) a nechat delší dobu působit pod ručníkem. Délka působení záleží na vás, vyzkoušejte, co vám vyhovuje. Někdo nechává účinkovat přes noc, někdo třeba jen hodinu. Poté umyjte šampónem.

Noste pokrývky hlavy

Slunce nám sice dodává energii a krásné opálení, ale nic není zadarmo, proto si na oplátku bere zdraví našich vlasů. My mu to však nedovolíme. Noste v létě klobouky, čepice a další pokrývky hlavy, ochráníte vaše vlasy a sebe před úpalem.

shutterstock_110405843

Klobouky a další pokrývky hlavy vás ochrání před úpalem a před suchými, lámavými vlasy.

Poslední rady na závěr!

Určitě chcete na dovolené vypadat krásně, ale měla byste se vyvarovat barvení vlasů. Každá barva, ať je sebevíc šetrnější, je oslabuje. Ve spojení se sluníčkem to můžeme nazvat katastrofou pro vaše vlasy. Budete sice vypadat k světu, ale věřte, že si to později budete vyčítat. Stejně jako vaší kůži i vlasem nejvíce škodí polední slunce, tedy od dvanácté do čtvrté hodiny odpoledne. Známá babská rada zní: „Vyhněte se polednímu slunci.“ Prospěje to všemu.

TIP pro dlouhé vlasy!

Pokud se pohybujete na slunci, nechte vlasy svázané v drdolu. Ochráníte tím vaše konečky a také vám nebude takové horko. Naopak pro domácí nošení je nechejte rozpuštěné, a to i v noci! I v tom případě, že se budete potit. Vlasy potřebují občas volnost a časté svazování jim neprospívá.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Vlasy a účesy
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Vlasy a účesy
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Vlasy a účesy
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.