Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
13 Listopad
2016
Ze života
3574 Views

Vánoce přicházejí aneb Jak se nezbláznit

Každý rok zažíváme ten stejný scénář – obchody nás už na konci října upozorňují na to, že za dva měsíce budou vánoční svátky a že bychom tedy měli začít panikařit. Kdy nakoupit dárky? Jaké nakoupit dárky? Z čeho ty dárky zaplatit? A vůbec! Zaslouží si někdo něco? A vždyť přece dárky nosí Ježíšek. Letos ty Vánoce prožiju v poklidu.

Ale houby. Stres k Vánocům patří stejně jako kapr, stromeček a cukroví. Ale není to špatně? Vždyť Štědrý večer nemá být jen o dárcích – kam se vytratilo to kouzlo být s rodinou a s těmi, co máme rádi, zapomenout na strasti každodenního života a alespoň jednou v roce si odpočinout? Jak tedy přežít Vánoce bez újmy na těle a na duši a svým způsobem si je i užít?

patryk-dziejma

Vánoce nejsou jen o dárcích. Foto: Patryk Dziejma

Kupujte dárky, protože chcete, ne protože musíte

Dárky k svátkům prostě patří, ale nemusí být iniciátorem bezesných nocí. Při nákupu dárků se nestresujte. Vím, že je to těžké být v klidu, když jsou veškerá obchodní centra přeplněná a každý z návštěvníků se předhání, aby ulovil ten nejlepší vánoční dárek. Vy máte několik možností, jak tomu předejít – buď nakupovat v předstihu (ale komu by se chtělo v září vymýšlet dárky na prosinec), nebo jít několik dní před Štědrým dnem (i když ani to vám nezaručí, že budete v obchodech sami). Nejlepší možností je vybírat a nakupovat dárky přes internet. V mnoha případech ušetříte peníze a vlastně i své zdraví, jelikož se nevystavujete stresu.

luis-llerena

Nákupní centra navštěvujte v brzkých či pozdních hodinách. Foto: Luis Ilerena

Vánoce bez hádek

Znám mnoho lidí, kteří Štědrý den začínají hádkou. Patří to mezi jejich rodinné tradice – celý den se pak nese ve špatném duchu a atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet. To však až do doby, než všichni usednou k večeři. To se musí všichni uklidit, vychladnout a užít si krásný Štědrý večer, protože „si s tím někdo dal práci“.

To vše je zapříčiněné tím, že jeden člověk dělá vše – stará se, aby večeře byla připravena včas, balí dárky (pomáhá Ježíškovi!!!), uklízí a tak dále. Tento člověk se často nervuje z toho, že něco nebude dokonalé, že něco nestihne, že spálí kapra a špatně okoření polévku a kdesi co si. Pokud jste vy ten člověk. Vykašlete se na to. Neříkám: „Přestaňte slavit Vánoce jako doposud.“ Ale snažte se je tolik neřešit. Vařte v klidu, nespěchejte. Udělejte si čas na sebe a odpočiňte si. Hledejte si pomocníka a úkolujte je. Uvidíte, že se vám uleví.

skitter-photo

Odpočívejte. Foto: Skitter Photo

Nezblázněte se!

Moje poslední rada zní jednoduše – nezblázněte se. Vánoce jsou přece jen každý rok, takže když se něco nepovede letos, vyjde to určitě příště. Buďte vděční za to, že jste ve svém rodinném kruhu mezi lidmi, kteří se mají navzájem rádi. Věřte, že všem bude jedno, že polévka je špatně okořeněná a ryba trochu suchá. Nikomu nebudou vadit ledabyle zabalené dárky ani neumytá okna. Každému dřív nebo později dojde, že o tomhle Vánoce nejsou.

Náhledová fotografie: Henry Lorenzatto/Stocksnap.io




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Ze života
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Ze života
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Ze života
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.