Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
04 Říjen
2016
Modní trendy Vlasy a účesy
6408 Views

Získejte ombré, které vám bude závidět každá celebrita

Kate Beckinsale, Ciara, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker, Megan Fox – i vy můžete vypadat jako hollywoodské hvězdy. Barvení vlasů ve stylu ombré zažívá boom, a tak není divu, že po něm toužíme všichni. Tento styl dokáže oživit i ten nejobyčejnější sestřih a zároveň vlasům poskytnout přirozený vzhled.

Ombré je jednou z technik barvení vlasů, při níž jsou vlasy v horní části tmavé a směrem dolů přecházejí do světlejší podoby. Díky tomu vypadají jako políbené sluncem. Důležité je klást důraz na plynulý přechod těchto dvou barev, aby vlasy vypadaly přirozeně.

ed-gregory2

Získejte vlasy políbené sluncem. Foto: Ed Gregory

Zvládnu tuto techniku doma?

Každá šikovná kadeřnice zvládne vlasy takto nabarvit, avšak můžete se o to pokusit i sama doma nebo třeba společně s kamarádkou.

Budete k tomu potřebovat:

  • Odbarvovač
  • Rukavice
  • štětec na vlasy
  • alobal
  • hřebínek

Postup:

  1. Nejprve natrhejte si alobal na větší kousky (stejně jako u melíru).
  2. Vlasy rozčesejte a rozdělte na dvě poloviny. Z nich oddělte menší prameny, které poté budete odbarvovat. Čím menší prameny oddělíte, tím bude výsledek přirozenější.
  3. Každý z pramínků natřete odbarvovačem. Největší vrstva přijde na konečky a směrem nahoru množství ubírejte (pro přirozenější vzhled je také dobré měnit výšku nanášení).
  4. Následně odbarvený pramen zabalte do alobalu.
  5. Až budou všechny pramínky natřené a zabalené, nechte odbarvovač působit po určenou dobu (ta by měla být napsána na obale).
  6. Doporučuji výsledek průběžně kontrolovat. V případě, že jste již docílila vašeho vysněného efektu, odbarvení ukončete dříve a alobal sundejte.
  7. Pokud by nastala situace, že s výsledkem nejste spokojena. Celý postup zkuste zopakovat znova. Samozřejmě, že ne hned, ale vyčkejte alespoň pár dní. Odbarvování, stejně jako barvení je pro vlasy velice náročné, proto se musí po jakémkoliv zásahu do struktury dát vlasům prostor pro regeneraci.
  8. Na závěr vlasy umyjte a upravte běžným způsobem.
zdroj pinterest.com

I takhle může vypadat konečný výsledek vašeho ombré snažení. Zdroj: pinterest.com

TIP: Pro zajímavější vzhled zkuste trochu experimentovat. Vyzkoušejte extravagantnější barvy pro divočejší vizáž nebo postup obraťte, tzn. že, vršek zesvětlíte a kořínky naopak zůstanou tmavé.

Pokud nechcete riskovat, že se vám proces nepovede, ale přesto si chcete dopřát ombré styl, můžete zkusit třeba clip in příčesek.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Modní trendy, Vlasy a účesy
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Modní trendy, Vlasy a účesy
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Modní trendy, Vlasy a účesy
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.