Témata
Registrace
Close


Newsletter
Sledujte nás
30 Září
2016
Vlasy a účesy Zdraví a krása
3084 Views

Řekněte stop poškozeným vlasům!

Slunce, vítr, voda, barvení a odbarvování vlasů a jejich následná úprava spolu se špatnou životosprávou vedou k jejich poškozování. Ty se tak stávají drsnými na dotek, mají roztřepené konečky a lámou se. To vše nevypadá na pohled hezky. Ale nebojte se, i roztřepené konečky lze zachránit.

Na trhu se nachází celá řada nejrůznějších přípravků slibujících zkvalitnění vlasů. Ať už se jedná o potravinové doplňky či klasické kosmetické přípravky. Pokud zrovna neholdujete těmto výrobkům, doporučuji zabrousit ke klasickým receptům vašich prababiček a vyrobit si domácí masku nebo zábal.

Nejlepší proti poškození vlasů je samozřejmě správná péče a také prevence. Čemu se tedy vyhnout, aby hříva zůstala zdravá?

shutterstock_136244417

Kulmou či žehličkou sice vytvoříte účes jako ze žurnálu, ale vaše vlasy vám nepoděkují.

 1. Barvení a odbarvování

Přestože reklamy nám neustále vštěpují do hlavy, že tahle a tahle barva vlasy nepoškozuje, naopak je ještě posiluje a dodává jím potřebnou péči, nemůžete tomu úplně věřit. Barvy na vlasy obsahují mnoho složek poškozující strukturu vlasu. A to v každém případě, ať je tam přidána látka pro ochranu a péči nebo ne. Je vhodně se zamyslet nad tím, zda nutně potřebujete změnu.

2. Používání fénu, žehličky a kulmy

Každá žena touží po krásném účesu. Ten ale můžete získat i bez vystavování vlasů vysokému teplu kulem a žehliček na vlasy. Existují sice různé speciální přípravky, které mají za úkol chránit prameny před teplem, nicméně otázka je, jak moc tyto produkty vaše vlasy ochrání. Ne jinak je tomu i při fénování, které je vzhledem k účinku na mokré vlasy silně agresivní. Pokud však už fénovat potřebujete, zredukujte teplo na vlažný vzduch.

3. Máte vhodný hřeben a znáte správný způsob rozčesávání?

Ačkoliv se to nezdá, můžete vlasy poškozovat také používáním nevhodného hřebenu či kartáče. Samozřejmě jsou pro ně nejlepší ty z přírodních materiálů, které nevytvářejí elektrický výboj a nepoškozují je.

shutterstock_387414154

Vyberte si správný hřebe či kartáč pro rozčesávání.

Stejně tak je důležitý způsob rozčesávání, kdy se postupuje od konečků ke kořínkům, čímž se zabraňuje jejich tahání a vytrhávání. Na tohle pravidlo myslete zejména při rozčesávání mokrých vlasů. Pro ně je vhodnější použít hřeben s velkými mezerami mezi zuby.

4. Životní styl

Na kvalitě vlasů se odráží také náš životní styl, ať už se jedná o kouření a pobyt v zakouřeném prostředí či životosprávu. Ta by měla být bohatá na ovoce, zeleninu a „zdravé“ tuky, ale především by v ní neměl chybět dostatečný přísun neslazených tekutin.

5. Povětrnostní vlivy

Ať už je zima až to praští nebo naopak pálí slunce, vždy svoje vlasy chraňte. Jak příliš teplý, tak i studený vzduch je poškozuje, proto použijte vhodnou pokrývku hlavy a dopřejte jim vyživující masku či zábal.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Nejnovější komentáře

No comments found.

Populární články

Inspirace: trendy podzimní manikúra
29 Říjen 2016
Vlasy a účesy, Zdraví a krása
Inspirace: trendy podzimní manikúra
Červenou barvou nehtů nemůžete nic zkazit a jedná se i o vhodnou manikúru pro podzimní dny. Ale proč zůstávat jen u této klasiky? Vyměňte červenou za jiné laky, zkuste něco jiného a nového. Experimentujte.
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
28 Listopad 2016
Vlasy a účesy, Zdraví a krása
Připevnění clip-in pásů snadno a rychle (krok po kroku)
Pořídila jste si clip-in příčesek, ale stále bojujete s jejich připevněním na vaše vlasy? Nezoufejte, stačí trocha tréninku a docílíte vysněného vzhledu během chviličky. Do té doby, si pořádně prostudujte návod, jak na to. Krok po kroku vám vysvětlím, jak správně clip-in vlasy nasadit. Jak uvidíte níže, připevnění je velmi jednoduché.
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
25 Červenec 2016
Vlasy a účesy, Zdraví a krása
Perfektní účesy vhodné nejen pro horké letní dny
Léto už je v plném proudu, a proto je třeba si letních dnů pořádně užívat. A protože nosit stále stejný účes je nuda, připravili jsme pro vás pár zajímavých a hlavně velmi praktických drdolů, se kterými uděláte parádu u vody, ale třeba také na garden party nebo na svatbě.